Haderslev klar til lysfest med kultur, historie og musik den 4. maj 2024

Foto: Haderslev Kommune.
dato

Haderslev byder på en spektakulær Lysfest den 4. maj 2024 med et fastspændt program

Haderslev Kommune er klar til at tage imod både lokale og besøgende til den storslåede Lysfest den 4. maj 2024, med begivenheder der strækker sig gennem hele dagen og langt ind i natten. Lysfesten, som hylder frihed og håb, spænder bredt med kulturelle, historiske og musikalske indslag.

Dagen starter kl. 10:00 med muligheden for at dykke ned i den kolde krigs historie ved Haderslev Katedralskoles koldkrigsbunker, mens Check Point 6100 på Gravene åbner op for interaktion med publikum. Samtidigt inviteres alle til en historisk vandring fra Hertug Hans Kirke, som skitserer 9. april 1940 i Haderslev.

Et musikalsk indslag fra Aabenraa Brass Band kan opleves på Gravene kl. 11:30, efterfulgt af kunstneriske og musikalske indslag, herunder en kunstudstilling ved Simon Aaen og "Klassisk for Fred" med Slesvigske Musikkorps. Teatret Møllen, Haderslev Domkirke og kasernen med damparken tilføjer yderligere dybde til programmet med henholdsvis forårssang, mindegudstjeneste og kranselægning for Modstandsbevægelsen.

Aftenens program fortsætter med musik fra Sønderborg Pipes and Drums og Sønderjysk Kor, ledsaget af operationer fra Flyverhjemmeværnet ved Haderslev Kaserne. Et højdepunkt bliver uden tvivl fakkeloptoget, der starter fra Kulturhuset Bispen, efterfulgt af et ildshow med Cirkus Sort ved kasernen.

Den historiske Tappenstreg finder sted kl. 21:35, hvorefter Lysfesten kulminerer med et storslået show på Haderslev Kaserne med gæster som forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Dorthe Gerlach og Slesvigske Musikkorps. Festlighederne runder af med et afterparty med Default Blues Band på Gravene, løbende fra 23:00 til 01:00.

Gennem diversiteten i sit program lover Haderslev Lysfest at tilbyde noget for enhver smag, og står som en markering af fællesskab, eftertanke og fejring. Det bliver en dag, hvor byens gader og pladser fyldes med liv, musik og lys - en begivenhed i Haderslev Kommune, man ikke vil gå glip af.

https://www.haderslev.dk/nyheder/program-for-haderslev-lysfest-den-4-maj/

Kilde: Haderslev Kommune