Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Gennem årene har deres forskningslaboratorium udviklet banebrydende teknikker og viden, der har haft stor indflydelse på både ølproduktionen og naturvidenskaben. Under foredraget vil deltagerne få et indblik i disse opdagelser, herunder rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og klik-kemien, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.
Fra maltning til alkoholfrit ølForedraget vil også fokusere på, hvordan Carlsberg arbejder med forædling af byg og humle for at dyrke dem bæredygtigt. Der vil være en gennemgang af maltningens betydning for smagen i øllet, samt udviklingen af nye gærtyper, der kan gære uden at danne alkohol. Disse typer kan anvendes til at producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante planter og historisk DNAUd over ølbrygning vil foredraget også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil høre om, hvordan forskningen i både nutidens og fortidens planter kan hjælpe med klimatilpasningen af fødevarer. Heriblandt fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland.
Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som smages én efter én i takt med, at de gennemgås.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Vojens Kultur- & Musikhus, Vestergade 20, 6500 Vojens
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her